Жестокото убийство на 32-годишна жена  - поредната жертва в България, 11 от

...
Жестокото убийство на 32-годишна жена  - поредната жертва в България, 11 от
Коментари Харесай

„Като се прибереш, ще завариш трупове“: Така Калоян е заплашвал Кристина, преди да я убие

Жестокото убийство на 32-годишна жена  - следващата жертва в България, 11 от началото на годината. Този път тя е потърсила помощ, само че все пак историята ѝ приключва с патрон в главата.

Надежда Стойчева от „ Анимус “ изясни, че рискът за Кристина е бил доста висок и е предложено доста съществено тя да се скрие.

„ Жената обаче доста мъчно се обърна към нас с огромно съмнение и показа, че се опасява за живота си. Посъветвана е да се обърне към полицията. Ако е имало тъжба, сигурно щеше да има реакция от страна на органите на реда. Извършителят е имал престъпно минало и е щяло това да се види “, сподели Стойчева.

Тя изясни, че Кристина е имала среща с психолози и е била в развой на разлъка с Калоян, който в последните 6 месеца е почнал да я заплашва. Мъжът е пресичал с колата си нейната, а заканите не са били директни.

" Било е психологически тормоз. Казвал ѝ е: „ Като се прибереш, ще завариш трупове “ и сходни изречения. Не е имало физическо принуждение, само че тормозът е бил доста сериозен ", изясни Стойчева.

Тя добави, че е имало сделка дамата да не се движи постоянно с компаньон. В деня на убийството по неразбираеми аргументи си е тръгнала сама.

Надежда Стойчева разказа и профила на жертвата, на която е предлагано да се укрие и напълно да промени метода си на живот.

„ Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, мощна жена. Смятала е, че сама може да провежда бягството си “, обясни експертът.

Стойчева добави, че за „ Анимус “ това е доста тежък миг, тъй като за първи път губят обърнал се към тях човек. Тя твърдо има вяра, че дамата е можело да бъде избавена, само че е трябвало да подаде молба.

„ Ако това се беше случило, щяхме да включим адвокати за ограничаващи заповеди. Имаме и наказателни юристи, с които можехме да помогнем и в полицията да се задействат незабавно, въпреки всичко Калоян има престъпно минало “, добави Стойчева.

Тя съобщи, че на седмица имат 20 души, които се обръщат към тях за домашно принуждение и обстановката в действителност е сериозна. Стойчева счита, че трябват законодателни промени. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР